Din Tandplejer forebygger, undersøger og behandler
Første danske tandplejer med en ph.d.

Første danske tandplejer med en ph.d.

09.10.2014

Tandplejer Kamilla Bergström kunne fredag den 19. september 2014 som den første danske tandplejer kalde sig ph.d. på baggrund en afhandling med titlen Jobsatisfaction and emotional work tasks – Dentists in Sveden and Denmark.

Kamilla har arbejdet på det Odontologiske Fakultet på Malmö Universitet gennem flere år. Afhandlingen er en del af et svensk Good Work Projekt.

Kamilla har undersøgt jobtilfredsheden hos tandlæger, der arbejder i forskellige typer af organisationer, dvs. privat praksis og offentlig tandpleje i henholdsvis Sverige og Danmark. De mest tilfredse var de danske tandlæger, der arbejder i offentlig tandpleje. Derimod er de mindst tilfredse de svenske offentlige tandlæger. Tandlæger, som arbejder i privat praksis i Danmark og Sverige har samme jobtilfredshed.

Under forsvaret blev faktorer, som påvirker jobtilfredsheden og karakteren af arbejdet med mennesker – emotionelt arbejde – diskuteret indgående. Kamilla belyste emnerne med stor indsigt og overskud. Til forsvaret blev Kamilla udspurgt af tre eksterne opponenter, som var Lotta Dellve (S), Rebecca Harris (UK) og Torben Beckman (SK).

Til fagtidsskriftet Tandplejeren i november 2014 udtaler Kamilla Bergström:

– Det var den mest fantastiske dag, fra start til slut. Jeg nød hvert minut. Vi havde en fantastisk levende dialog, og jeg blev efterfølgende rost af både mine opponenter og vejleder. Jeg er meget tilfreds.

Hent afhandling

Blogarkiv >>