Din Tandplejer forebygger, undersøger og behandler
Sportsdrikke

Sportsdrikke

Vær opmærksom på at sportsdrikke, der ofte er syrlige, kan have en forstærket uheldig effekt på tænderne, når de indtages ved hård fysisk aktivitet.

Under lang og hård træning bruger kroppen væske, hvilket kan føre til dehydrering og nedsat spytsekretion, som øger risikoen for syreskader, da spyt er med til at beskytte tænderne mod syre.
Hvis du træner under 90 minutter sammenhængende, har kroppen endnu ikke behov for at få tilført ekstra sukker og salt. Derfor anbefaler vi, at du planlægger din kost, så du har spist fornuftigt, inden du træner og kun slukker tørsten med vand under din træning.

Træner du længere end 90 minutter eller træner meget hårdt og derfor har behov for at indtage sukker- og saltholdige sportsdrikke under træningen, er det vigtigt, at du skyller munden med vand efter træning, inden du spiser. Dette er for at begrænse den skadelige syrevirkning fra sportsdrikken.

I de seneste år har der været en markant stigning i forbruget af energidrikke, drikkene er blevet meget populære og nydes nu også uden sportslig aktivitet. Her er det vigtigt at vide, at disse drikke er meget skadelige for tænderne, da de ofte både er syrlige og indeholde store mængder sukker.