Din Tandplejer forebygger, undersøger og behandler
Daglig pleje

Daglig pleje

Børst tænderne grundigt to gange om dagen.  Brug en tandpasta med fluor. Spørg din tandplejer om, hvordan du bør børste. Brug tandtråd og/eller mellemrumsbørster hver dag til at fjerne den plak, som tandbørsten ikke kan nå. Spørg din tandplejer, hvordan du bedst holder dine tandmellemrum rene.

Har du protese, skal disse børstes på lige fod med dine egne tænder.

En elektrisk tandbørste kan være med til at optimere din mundhygiejne.

Syre giver huller i tænderne

Spiser du sukker/slik/kiks/tørret frugt eller kager, skal det gøres over så kort tid som muligt, fordi der produceres syre i den tid, der er sukker i munden. Tænderne er under opløsning, så længe der er sukkerrester og dermed syreproduktion i munden, og det er der ca. ½ time efter, at man selv føler munden er ren.

Det er syren, som er den egentlige årsag til huller i tænderne. Syren er i stand til at forårsage skader på både emaljen, som er det yderste lag på tandkronen, og på dentinen som er et blødere lag, der ligger lige under emaljen. Når først hullet har gennembrudt emaljen, bliver processen hurtigere, eftersom den arbejder i et blødere lag.

Sukkerfrit tyggegummi

Vil du tygge tyggegummi eller spise pastiller, skal det være sukkerfrit. Slik, der klistrer, er mest skadeligt. Blandt søde sager er chokolade og is det mindst skadelige for tænderne.