Din Tandplejer forebygger, undersøger og behandler
Forebyggelse

Forebyggelse

Der findes ingen form for tanderstatning, som fungerer lige så godt som dine egne, naturlige tænder. Den bedste løsning til bevarelse af dine egne tænder er forebyggelse.

Forebyggelse handler om hver dag at gøre en aktiv indsats for at bevare et godt helbred,  en god livskvalitet, undgå sygdomme og dyre, krævende behandlinger. Tandplejerens kerneområde er forebyggelse og sundhedsfremme, og din tandplejer kan vejlede dig i, hvordan du passer dine tænder bedst muligt.

En række sygdomme, fx lunge- og hjertekarsygdomme og diabetes, forværres af dårlig mundhygiejne på grund af bakterier i mundhulen. Symptomer i mund og tænder kan endvidere give smerter og  besvær, når du spiser.

Fluorbehandling anvendes til at forebygge og hæmme udviklingen af huller i tænderne (caries). Tandrensning og paradentosebehandlinger bruges til at forebygge og standse paradentose.

Med en god mundhygiejne, forebyggende tandeftersyn hos din tandplejer og sunde kostvaner kan du bevare et velfungerede og sundt tandsæt hele livet og undgå paradentose og huller i tænderne.