Din Tandplejer forebygger, undersøger og behandler
Tandpasta

Tandpasta

Tandbørsten kan godt fjerne madrester og bakteriebelægninger / plak uden tandpasta.  Det er tandbørstningens mekaniske bevægelse/dit håndelag, og at du kommer rundt i hele munden, der sikrer, at du får rene tænder.

Tandpasta har til formål at gøre tandbørstningen nemmere og mere behagelig, og så er den tilsat stoffet fluorid, som er med til at forebygge huller i tænderne. Som regel vælger vi en tandpasta, der skummer og har en god smag, men der er en række forhold, du bør overveje, når du gør din mund ren morgen og aften.

Skummemiddel i tandpasta

Det er ikke nødvendigt at bruge tandpasta med skummemiddel (natriumlaurethsulfat). Mange synes, det giver en frisk fornemmelse af rene tænder, men det kan være hårdt for slimhinderne og fremme forekomsten af blister.

Slibemiddel i tandpasta

Brug ikke tandpasta med slibemiddel dagligt, da det ridser tanden. Hvis slibemiddel i tandpasta alligevel ønskes, fx på grund af misfarvninger efter te og kaffe, kan tandpasta med slibemiddel anvendes hver anden måned.

Dosering

Brug hvad der svarer til en lillefingernegl af tandpastaen. Det er ikke nødvendigt at fylde hele tandbørsten op.

Børnetandpasta?

Der er ikke noget specielt gavnligt ved at bruge børnetandpasta. Brug i stedet lidt mindre af den almindelige tandpasta, hvis barnet synes, det er for stærkt. Husk at børn skal have hjælp til tandbørstningen.

Allergi

Nogle stoffer i tandpasta kan være farlige for miljøet og kan indeholde stoffer, der påvirker dit helbred. Smagsstofferne i tandpasta kan fx være allergifremkaldende. Tjek Kemiinfo for de stoffer, der er i din tandpasta.