Din Tandplejer forebygger, undersøger og behandler
Tandstikker

Tandstikker

For at undgå huller i tænderne og tandkødsproblemer er det vigtigt at holde hver enkelt tand ren hele vejen rundt. Tandfladerne i mellemrummene fylder faktisk det samme som tandfladernes for- og bagside.

I tandmellemrummene sætter der sig nemt madrester, som kan være svære at fjerne med en almindelig tandbørste. Det er derfor en god idé at supplere din tandbørstning med mellemrumsbørster, tandstikker og/eller tandtråd.

Tandstikker skal være trekantede

Tandstikker anvendes til at fjerne madrester i tandmellemrummene. De kan være af træ eller plast, men de skal være trekantede og formet efter tandmellemrummene, som fra naturens hånd er trekantede. Runde tandstikker egner sig kun til pindemadder.

Sådan bruger du en tandstik

Bakterier og madrester gnides af tænderne med tandstikken, som skal kunne føres helt igennem mellemrummet, så man kan fornemme spidsen på bagsiden af tandrækken. Den flade side skal vende ned mod tandkødet. Kør tandstikken ud og ind 7-10 gange i alle mellemrum.

For at sikre en forsigtig og fast bevægelse er det en fordel at støtte hånden på kæben eller hagen. Så knækker tandstikken heller ikke så nemt, hvis den er af træ. Trætandstikkere bliver bløde, når de bliver våde af spyttet. Derved kan den forme sig efter mellemrummet. Plasttandstikker giver sig ikke, og den vil derfor forme mellemrummet.

Tal med din tandplejer om, hvilken type tandstikker der er bedst for dig.