Din Tandplejer forebygger, undersøger og behandler
Tandtråd

Tandtråd

For at undgå huller i tænderne og tandkødsproblemer er det vigtigt at holde hver enkelt tand ren hele vejen rundt. Tandfladerne i mellemrummene fylder faktisk det samme som tandfladernes for- og bagside.

I tandmellemrummene sætter der sig nemt madrester, som kan være svære at fjerne med en almindelig tandbørste. Det er derfor en god idé at supplere din tandbørstning med mellemrumsbørster, tandstikker og/eller tandtråd.

Mellemrumsbørster er mest effektive til at gøre tandmellemrummene rene, men tandtråd kan også anvendes til at holde rent mellem nogle tandmellemrum. I området, hvor to tænder møder hinanden/er i direkte kontakt, er tandtråd den eneste mulighed.

Forskellige typer tandtråd

Der findes utallige typer tandtråd. En flad vokset tandtråd er at foretrække, men det er vigtigt at bruge en tandtråd, som glider nemt frem og tilbage mellem tænderne, uden at den er hverken for tyk eller tynd. Hvis den er for tyk risikerer du at presse for hårdt op og skade tandkødet. Hvis den er for tynd, får den ikke fat i madrester og bakterier i mellemrummet.

Sådan bruger du tandtråd

Tag ca. 30 cm tråd og sno den om en pege- eller langefinger på hver hånd. Der skal være 2-3 cm at arbejde med, resten skal være snoet om fingrene for at holde godt fast i tråden.  Der saves forsigtigt mellem de to tænder, hele vejen ned/op langs tanden og et par mm under tandkødet. Frem og tilbage, op og ned. Dette gøres i alle tandmellemrum.

Tandtrådsholder

Tandtråd kan være svær at anvende, men der findes særlige tandtrådsholdere, som mange med fordel kan anvende. Spørg din tandplejer til råds om tandtrådstype og -skafter.