Din Tandplejer forebygger, undersøger og behandler
Tillykke til to Varde-tandplejere med Tandplejerprisen 2018

Tillykke til to Varde-tandplejere med Tandplejerprisen 2018

28.09.2018

Med Tandplejerprisen  hylder Danske Tandplejere kolleger, der på særlig vis har profileret faget i forhold til befolkning og samarbejdspartnere og vist nye veje til udbredelse af kendskabet til fagets arbejdsområder og kompetencer. Foruden æren medfølger 10.000 kroner.

Githa Dahl og Sofie Bille Faaborg

Det blev tandplejerne Githa Dahl og Sofie Bille Faaborg, der i fællesskab blev modtagere af Tandplejerprisen 2018 for deres arbejde med implementering af talegenkendelse i Tandplejen i Varde Kommune.

Danske Tandplejere modtog i alt fem indstillinger til Tandplejerprisen 2018.

Indstillet af chef og samarbejdspartnere

Det er overtandlæge og chef for Børn og Famlie, Berit Østergaard, der sammen med flere samarbejdspartnerne indstillede de to tandplejere til den fornemme pris.

“Det er med stor glæde og stolthed, at Varde kommune, KMD og IT Relation (TK2) indstiller tandplejerne Githa Dahl og Sofie Bille Faaborg til Tandplejerprisen 2018,” skriver Berit Østergaard i indstillingen.

I indstillingen fremgår det, at Githa Dahl og Sofie Bille Faaborg har stået for en væsentlig del af arbejdet med udviklingen af talegenkendelsessystemet, hvor de med stor opfindsomhed, indsigt, arbejdsomhed og evne til at analysere har formået at koble faglig udvikling af undersøgelserne med nye digitale muligheder. Det har betydet, at der nu er udviklet en unik og yderst funktionsdygtig software til brug i Tandplejen.

Allerede i Tandplejeren i juni 2018 stiftede Tandplejerens læsere bekendtskab med det unikke digitaliseringsprojekt, da Githa Dahl og Sofie Bille Faaborg berettede om deres arbejde med implementering af talegenkendelse og de forskellige gevinster, som det har medført i forhold til effektiv sagsbehandling, dokumentation og hygiejne, og ikke mindst i forhold til behandlernes arbejdsstillinger og ergonomi.

 Se video hvor Sofie Bille Faaborg demonstrerer og fortæller om talegenkendelse

Et vigtigt projekt for tandplejerne

I Danske Tandplejeres hovedbestyrelse var der ros til de to tandplejere for deres indsats og rolle i projektet, men også ros for, at tandplejerne har sørget for at profilere projektet i medlemsbladet og i Erhvervsmagasinet Dental.

“Vi er i hovedbestyrelsen meget tilfredse med, at vores to tandplejerkolleger har sat deres fingeraftryk på implementeringen og anvendelsen af talegenkendelse i Tandplejen. Ikke mindst i lyset af at kun 28,8%* af tandplejerne regner med at kunne fortsætte som tandplejere frem til pensionsalderen på grund af de belastende arbejdsstillinger, er der tale om et betydningsfuldt projekt, der giver håb. Vi har med andre ord hårdt brug for løsninger, der kan forlænge vores “holdbarhed” i tandplejerfaget, og vi har brug for at kunne præge disse løsninger, brede dem ud og vise dem frem. Godt arbejde, Githa og Sofie,” udtalte formand Elisabeth Gregersen i sin tale ved prisoverrækkelsen på Tandplejernes Fagkonference den 28. september i Korsør.

* Ifølge en undersøgelse af FTF’ernes psykiske arbejdsmiljø i 2017, hvor 81 tandplejere deltog.

Nyhedsarkiv >>